Blog

Esővízgyűjtő tartály felületének befedése csúszásgátló burkolattal


Lakóövezetben található „nyitott“ esővízgyűjtő tartály befedése kompozit fedlapokkal
Könnyű megközelíthetőség az üzemeltető számára

Egy árvízvédelmi projekt keretében a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy biztosítani kellett az üzemeltető számára az esővízgyűjtő tartály könnyű megközelíthetőségét, ugyanis többek között rendszeresen ellenőrizni kell a tartályban az esővíz mennyiségét.

Az akna 3 méter széles és 13 méter hosszú. A szerkezeti megoldás nehézségét az jelentette, hogy pontosan az akna közepe felett egy acélgerenda található. A tartály befedésére szolgáló fedelet egy mérnöki irodával közösen a lehető legrövidebb idő alatt terveztük meg.

Az aknafedelek lakóövezetben találhatóak. A járókelők biztonságát szolgálja a DIN 51097 és a DIN 51130 szabványnak megfelelő csúszásgátló felület.

Az egymáshoz kapcsolt fedlapokból álló / adott felületet burkoló fedlaprendszer lehetővé teszi a fedlapok igény szerinti nyitását
Az üvegszál-erősítésű kompozit panelek könnyűek, az időjárási hatásokkal szemben ellenállóak, jól terhelhetőek. A panelek műgyantából készülnek, üvegszálas erősítésűek, ennek köszönhetően a fedlapok monolit tömbbé állnak össze, kiváló műszaki tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az egymáshoz kapcsolt táblákból álló fedlaprendszer előnye, hogy csak a szabad területen található fedlap nyitható.

A fedlapok mozgatásához elég két személy, nem kell nehéz feszítővasat vagy teleszkópos támasztórudat használni. A beépített panel hosszától függően egyes esetekben egy személy is elegendő a fedlap megemeléséhez.

Az üvegszál-erősítésű kompozit fedelek előnyei

  • alkalmazkodik a vevő speciális megoldásaihoz
  • karbantartást nem igényel, nem rozsdásodik, ellenáll az UV-sugárzásnak
  • egészségügyi és biztonsági szempontból kiváló