Előnyei

A kompozitból készült aknafedlapok a gyártáshoz használt új, üvegszálas kompozit alapanyagnak és a továbbfejlesztett gyártási technológiának köszönhetően könnyen kezelhetőek, nem igényelnek karbantartást, antisztatikus hatásúak, gátolják a tűz terjedését.

Mivel könnyűek, mozgatásukhoz nem szükséges gépi erő. Még az 1020 mm szabad szélességű fedlapok felemeléséhez is elég egyetlen személy. Az E600 (60 t) terhelési osztályba tartozó fedlap súlya is csak 53 kg! A mi termékeink esetében a „könnyű“ és „terhelhető“ jelzők egymással nem állnak ellentétben.

Csúszásmentes felület

Az üvegszál-erősítésű kompozit fedlapok a felületi kialakítás következtében fokozottan csúszásmentesek, a DIN 51130 szerinti R 11-es osztályba sorolhatóak, ez nagyon jó érték.

A DIN 51097 szabvány szerint – nedves felületen mezítláb – végzett csúszásellenállási vizsgálat sikeres volt, ennek megfelelően a terméket a legmagasabb osztályba sorolták.

Vízzáró kialakítású fedlap – a csapadékvíz/nyomásvíz ellen

A keretben vagy a fedélben elhelyezett speciális tömítésnek köszönhetően a fedlap megakadályozza, hogy a felszíni csapadékvíz az aknába jusson.
Ilyen módon semmilyen folyadék nem juthat az aknába. Tekintsék meg kísérleti konfigurációnkat, amellyel demonstrálható a fedlap vízszigetelő tulajdonsága:A nyomásvízzel szembeni vízszigetelő hatás kísérleti demonstrálása (EN) »

Terhelési osztályok

A megrendeléstől függően az F900-as osztályig garantáljuk a terhelhetőséget. Természetesen a megszokott terhelési osztályú panelek – A15, B125, C250 és D400 – is szerepelnek kínálatunkban.

Felhasználási területek

A kompozit anyag sokféleképpen használható. Például rádiójeleket használó berendezéssel a fedél felemése nélkül távméréssel leolvashatók az aknában elhelyezett mérőműszer adatai. További előnye, hogy ellenőrzési céllal a fedlapban kisebb belső fedlap is kialakítható, így felesleges a teljes fedlapot felemelni.

Stadionban, színházban, vágóhídon, egyéb helyen van szüksége nyílás befedésére? Mi bizonyosan tudunk megfelelő fedlapot kínálni Önnek.

A gyártó tájékoztatója

A Fibrelite aknafedelekről további tájékoztatás a gyártó honlapján, a www.fibrelite.com honlapon találhatóak.

Képtár

Videók és animációk